Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu preneo je uveravanja američkom sekretaru za odbranu Čaku Hejgelu da Rusija nema planove da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu. Šojgu i Hejgel su telefonom razgovarali o napetoj situaciji u Ukrajini, izjavio je portparol Pentagona, javila je agencija Itar-Tas.

Navodno će ovakvi prizori ostati na nivou vežbi

 

Šojgu je tom prilikom "ponovio uverevanja da ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snage neće izvesti invaziju" na Ukrajinu.

 

Hejgel je ponovo apelovao da se prekine "destabilizujući uticaj u okviru granica Ukrajine i upozorio da će nastavak agresije dodatno izolovati Rusiju i dovesti do većeg

* "Počeo drugi hladni rat"

* "Ukrajina je samo pion Amerike"

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

diplomatskog i ekonomskog pritiska".

 

Rusko ministartstvo odbrane saopštilo je da su Hejgel i Šojgu imali "iskren jednočasovni razgovor" tokom kojeg su jedan drugom preneli zabrinutost u vezi sa tenzijama u Ukrajini.

 

Šojgu je takođe odbacio "neosnovane tvdrnje" o prisustvu ruskih snaga u Ukrajini, gde navodno doprinose destibilizaciji situacije na jugoistoku te zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija neće podići oružje ukoliko ruska vojska uđe u Ukrajinu

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2014

29.04.2014. -..Britanska vojska se neće mešati ukoliko Rusija pošalje oružane snage na teritoriju Ukrajine, piše britanski „Miror“. List saznaje da je ministar odbrane Velike Britanije Filip Hemond izjavio da odustajanje od učešća u mogućem oružanom konfliktu u Ukrajini neće uticati na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.