Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ima odgovornost da smiri Siriju

BERLIN - Rusija ima "posebnu odgovornost da smiri sukobe i pruži šansu političkom procesu" u Siriji, složili su se danas u telefonskom razgovoru njemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

U saopštenju koje je objavila kancelarija Merkelove se navodi da su dvoje lidera izjavili: "Najnovija ofanziva sirijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << režima na Alepo, koja se odvija uz podršku Rusije, dodatno je pogoršala patnje civilnog stanovništva", prenijela je agencija AFP.

Rusija je juče saopštila da je spremna za nastavak mirovnih pregovora o Siriji u Ženevi sa SAD poslije propasti primirja, ali je Vašington zaprijetio da će obustaviti svoju saradnuju sa Moskvom zbog eskalacije bombardovanja Alepa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.