Rusija i Kina, Japansko more. Počelo je

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 13:48

Rusija i Kina, Japansko more. Počelo je

Zajedničke pomorske vojne vežbe Rusije i Kine "Sever/Saradnja 2023" počele su u Japanskom moru i trajaće do 23. jula.

"U skladu sa planom međunarodne vojne saradnje, u periodu od 20. do 23. jula u Japanskom moru održava se zajednička rusko-kineska pomorska vežba 'Sever/Saradnja 2023'. Glavni cilj vežbe je jačanje pomorske saradnje između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine i održavanje stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mira u Azijsko-pacifičkom regionu", navodi se u saopštenju flote.

U okviru vežbi posade brodova će odraditi protivpodmorničke zadatke i pomorske borbe, pomorsku i vazdušnu pratnju brodova, čuvanje i odbranu brodskih odreda dok su usidreni u nezaštićenom sidrištu, osiguravanje bezbednosti komunikacija u vodama i vazdušnom prostoru Japanskog mora, kao i zajedničko artiljerijsko gađanje.

Ratnu mornaricu Rusije predstavljaće veliki protivpodmornički brodovi flote "Admiral Tribuc" i "Admiral Pantelejev", korvete "Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov" i "Gremjašči" i pomoćni brodovi pod komandom komandanta Primorske flotile raznorodnih snaga Tihookeanske flote kontraadmiral Valerij Kazakov.

Kinesku mornaricu predstavljaće razarači "Ćićihar" i "Guejang", patrolni brodovi "Zaožuang" i "Rižao" i brod za snabdevanje "Taihu" pod komandom zamenika komandanta Severnomorske flote kontraadmirala Kiu Vanšenga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina i Rusija započele zajedničke vojne vežbe u Japanskom moru

Izvor: Blic, 20.Jul.2023

Kina i Rusija započele su danas zajedničke pomorske i vazdušne vojne vežbe u Japanskom moru, objavili su danas kineski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.