Rusija čeka svoje diplomate proterane iz Britanije

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija čeka svoje diplomate proterane iz Britanije

Moskva -- Moskva očekuje dolazak 23 diplomata proteranih iz Britanije zbog spora koji je izbio posle trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Rusija je uzvratila istom merom i naredila proterivanje 23 britanskih diplomata koji bi ovih dana trebalo da napuste Moskvu, prenela je agencija AP.

Rusija je negirala umešanost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trovanje nervnim gasom Skripalja i njegove ćerke koji su i dalje u kritičnom stanju.

EU je izrazila solidarnost sa vladom britanske premijerke Tereze Mej i pozvala Moskvu da se "hitno pozabavi" britanskim zahtevom u vezi sa programom nervnog agensa "novičok".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruske diplomate napustile Veliku Britaniju

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2018

Više od 20 ruskih diplomata napustilo je danas Veliku Britaniju pošto im je britanska premijerka Tereza Mej naložila da to učine zbog napada nervnim gasom na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku...Nekoliko desetina ljudi, uključujući decu, izašlo je iz Ambasade Rusije u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.