Rusija: Za naoružanje 466 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2010, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Za naoružanje 466 milijardi evra

MOSKVA -

Rusija će do 2020. godine potrošiti 466 milijardi evra za kupovinu novog naoružanja, izjavio je juče ruski ministar odbrane Anatolij Serdjukov, a prenose ruske agencije.

"To je minimalna suma koja bi nam omogućila da naše oružane snage opremimo novim oružjem", rekao je Serdjukov.

Prvi put u poslednjih nekoliko decenija, Rusija će moći da kupuje oružje od SAD, svog neprijatelja tokom perioda hladnog rata, rekao je Serdjukov agenciji Blumberg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Naravno da smo zainteresovani da dođemo u posed nekih novih američkih vojnih tehnologija. Postoji puno stvari koje nas interesuju: telekomunikacije u smislu osnove za sisteme automatskog navođenja, kao i tehnologije u oblasti informacija. Mislim da bismo mogli biti zainteresovani i za neka vrlo precizna oružja", dodao je on.

Serdjukov je ocenio da bi kompletna obnova naoružanja ruske vojske zahtevala daleko veću sumu novca.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev još je prošle godine najavio obnovu ruskog naoružanja "velikih razmera" do 2011. godine kako bi vojska bila sposobna da se suoči sa pretnjama "velikih sukoba u nekim regionima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.