Rusija: Savetnik Roskosmosa optužen za izdaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 16:29

Rusija: Savetnik Roskosmosa optužen za izdaju

Rusko tužilaštvo optužillo je savetnika šefa ruske svemirske agencije Roskosmos i bivšeg novinara "Komersanta" i "Vedomosti" Ivana Safronova za izdaju.

Kako je izjavio za TASS branilac Safronova Ivan Pavlov, njegov klijent je optužen po članu 275 Krivičnog zakona Rusije za veleizdaju.

"On se izjasnio da nije kriv", napomenuo je advokat.

Safronov je uhapšen prošle sedmice i optužen da je 2017. godine prenosio vojne tajne češkoj obaveštajnoj agenciji, što on negira.

Safronovu preti do 20 godina zatvora ukoliko ga proglase krivim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OPTUŽEN ZA VELEIZDAJU Bivšem novinaru i savetniku šefa Roskosmos preti do 20 godina zatvora

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Rusko tužilaštvo optužillo je danas savetnika šefa ruske svemirske agencije Roskosmos i bivšeg novinara "Komersanta" i "Vedomosti" Ivana Safronova za izdaju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.