Rusija: Izrael nema pravo na samoodbranu

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 09:59

Rusija: Izrael nema pravo na samoodbranu

Ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja na sednici Generalne skupštine o Palestini govorio je o aktuelnom ratu i uputio kritike na ponašanje izraelskih vlasti.

Nebenzja je tokom govora rekao da Izrael ne može imati ista prava kao druge zemlje kada se govori o ratu.

"Jedina stvar koju mogu da prikupe su stalne izjave o navodnom pravu Izraela na samoodbranu, iako kao okupaciona sila nema tu moć kao što je potvrđeno savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz 2004. godine", rekao je Nebenzja.

Takođe je rekao da jevrejski narod treba da zna mnogo više od drugih šta znači patnja običnih ljudi.

"Što se tiče bezbednosti Izraela, mi priznajemo njegova prava da obezbede njegovu bezbednost. Međutim, ona može biti u potpunosti garantovana samo ako rešimo palestinsko pitanje na osnovu relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti UN. Jevrejski narod je pretrpeo vekove progona, a jevrejski ljudi treba da znaju bolje od bilo koga da patnja običnih ljudi, nevinih života izgubljenih u ime slepe osvete, neće ni vratiti pravdu, ni oživeti mrtve i utešiti njihove porodice", rekao je Nebenzja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.