Rusi u strahu: Tajna vlada hoće da uništi Rusiju?

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 23:58

Rusi u strahu: Tajna vlada hoće da uništi Rusiju?

Skoro polovina Rusa (49 odsto) veruje da je moguće postojanje tajne svetske vlade, pokazala je anketa ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Anketa je objavljena u utorak na sajtu te organizacije, dok je tako mislilo 67 odsto ispitanika. u anketi iz 2018. Tass.

"Dok je 2018. dve trećine naših sugrađana (67 odsto) pretpostavljalo postojanje neke tajne organizacije koja utiče na globalne procese, danas u to veruje svaki drugi (49 odsto). U 2014. približno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isti broj Rusa je verovalo u teoriju globalne dominacije (45 odsto)“, navodi se u izveštaju.

Anketari su primetili da je više od jedne trećine (36 odsto) ispitanika reklo da ne postoji tajna svetska vlada. Takođe, 25 odsto anketiranih Rusa smatra da takvu svetsku vladu čine uglavnom oligarsi i milijarderi. Konkretno, odgovori ispitanika uključivali su prezimena najbogatijih porodica, uključujući Rotšilde (3 odsto) i Rokfelerove (2 odsto). Još 7 odsto ispitanika je izrazilo stav da svetska vlada uključuje globalne lidere (bez navođenja nijedne konkretne zemlje).

Na pitanje o glavnom cilju svetske vlade, 23 odsto Rusa je navelo svetsku dominaciju i kontrolu. Osim toga, 19 odsto Rusa veruje da tajna vladajuća elita ima za cilj da osvoji Rusiju i istrebi ruski narod. Oko 15 odsto ispitanika iznelo je mišljenje da je cilj svetske vlade smanjenje populacije planete.

Prema istraživanju, polovina onih Rusa (50 odsto) koji izražavaju uverenje u postojanje tajne svetske vlade smatra da Rusija treba da se bori protiv nje. Mišljenje da Rusija treba da radi zajedno sa tajnom svetskom vladom iznelo je 29 odsto ispitanika.

Telefonska anketa VCIOM-Sputnjik u celoj Rusiji sprovedena je 27. maja 2023. U anketi je učestvovalo ukupno 1.600 Rusa starijih od 18 godina. Margina greške uzorkovanja ne prelazi 2,5 procenata sa verovatnoćom od 95 procenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.