Rusi u Teheranu o jačanju ekonomsku saradnju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi u Teheranu o jačanju ekonomsku saradnju

Ruski zvaničnici otputovali su u glavni grad Irana gde sa poslovnim ljudima vode razgovore o podsticanju ekonomskih i trgovniskih veza između dve zemlje.

Aleksander Novak na sastanku u Teheranu o poboljšanju sradnje sa Iranom

 

 

 

Iranski ministar za naftu Bidžan Zaganeh i ruski ministar energetike Aleksander Novak predsedavali su današnjem sastanku poslovnih ljudi u Teheranu i pozvali učesnike da povećaju trgovinsku razmenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Oni danas treba da potpišu okvirni sporazum o unapređenju trgovinske i ekonomske razmene između dve zemlje.

 

Petogodišnji sporazum finalizovaće ruski predsednik Vladimir Putin i njegov iranski kolega Hasan Rohani do kraja septembra.

 

Novak je izrazio spremnost Rusije za industrijsku saradnju i istakao da Rusija ima velike kapacitete za jačanje saradnje u oblasti struje, gasa, nafte kao i nuklearnih centrala, avionskih delova i druge opreme.

 

Zanganeh je rekao da će se, "ako bog da", nivo veza uvećati više nego desetostruko.

 

Trgovinska razmena između dve zemlje prošle godine iznosila je oko 1,5 milijardi dolara.

 

Novak se sastao i sa svojim kolegom, iranskim ministrom energetike Hamidom Čičijanom kao is a šefom Iranske organizacije za atomsku energiju Alijem Akbarom Salehijem, navodi agencija Frans pres

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusi u Teheranu jačaju ekonomsku saradnju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2014

Ruski zvaničnici otputovali su u glavni grad Irana gde sa poslovnim ljudima vode razgovore o podsticanju ekonomskih i trgovniskih veza između dve zemlje. ..Aleksander Novak na sastanku u Teheranu o poboljšanju sradnje sa Iranom  .. ..Iranski ministar za naftu Bidžan Zaganeh i ruski ministar energetike...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.