Rusi poslali brodove: Šta se dešava oko Krima?

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 20:07

Rusi poslali brodove: Šta se dešava oko Krima?

Dva velika desantna broda počela su da prevoze automobile preko Kerčkog moreuza, izjavio je za Sputnjik krimski ministar saobraćaja Nikolaj Lukašenko.

Ruski ministar saobraćaja Vitalij Saveljev ranije je tokom sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina sa članovima vlade o situaciji na Krimskom mostu rekao da je rusko Ministarstvo odbrane, ukoliko bude potrebno, spremno da obezbedi dva desantna broda za prevoz automobila preko Kerčkog moreuza.

"Dva velika desantna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broda počela su da prevoze civilna vozila", rekao je Lukašenko. On je takođe istakao da je osetno smanjena gužva od 260 automobila u pravcu od Krima do mosta. Od početka jula primetne su velike gužve preko Krimskog mosta, iz krasnodarskog pravca. U ponedeljak je red dostigao 13 kilometara, ali se do utorka ujutru smanjio na 4 kilometra. Redovi su povezani sa povećanjem broja vozila i inspekcijom ljudi i tereta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.