Rusi pomogli bratu Erdoganu? Sklonite šapu...

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 15:02

Rusi pomogli "bratu" Erdoganu? "Sklonite šapu..."

Kemal Kiličdaroglu, glavni protivkandidat Redžepa Tajipa Erdogana, optužio Rusiju da je odgovorna za objavljivanje montiranog materijala na društvenim mrežama.

On je optužio "ruske prijatelje" za puštanje montiranih video snimaka i "deep fake" klipova o Erdoganovim protivkandidatima, prenosi Rojters.

Dipfejk je zapravo montirani sadržaj u kojem je osoba na postojećoj slici ili snimku zamenjena drugim likom i, uz pomoć veštačke inteligencije, generiše vizuelne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i audio sadržaje kojima se može manipulisati javnim mnjenjem.

"Ako želite da nastavimo naše prijateljstvo posle 15. maja, sklonite svoju šapu sa turske države. Još uvek smo za saradnju i prijateljstvo", napisao je Kiličdaroglu na Tviteru.

Predsednički izbori u Turskoj biće održani u nedelju 15. maja, a prema istraživanjima javnog mnjenja, Kiličdaroglu trenutno ima malu prednost u odnosu aktuelnog predsednika Erdogana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.