Rusi objavili svoj snimak: Proteran je VIDEO

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 06:23

Rusi objavili svoj snimak: Proteran je VIDEO

Moskva -- Nakon BBC-ja i Rusija objavila svoj snimak za koje tvrdi da pokazuju kako ruski vojni avioni i brodovi teraju britanski razarač HMS Defender iz "krimskih voda".

Rusija tvrdi da je patrolni brod ruske vojske ispalio hice upozorenja prema britanskom razaraču, ali Britanci tvrde da se to nije dogodilo.

Informaciju o incidentu prvi su objavili Rusi. Prema izveštajima ruskog ministarstva obrane, ruski vojni brod ispalio je hice upozorenja prema razaraču britanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraljevske mornarice HMS Defenderu nakon što je ušao u ruske vode u Crnom moru.

Incident se dogodio u blizini rta Fiolent na jugu Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine, što su zapadne zemlje osudile pa se to poluostrvo još uvek smatra ukrajinskom teritorijom.

Ruski je patrolni brod, tvrde Rusi, ispalio dva hica prema britanskom razaraču, ali nisu stali na tome. Naime, uz hice upozorenja koji su ispaljeni s ruskog vojnog broda, borbeni avion tipa Su-24m bacio je četiri visokoeksplozivne bombe u more ispred britanskog razarača, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Britansko ministarstvo odbrane je pak na Tviteru objavilo da na HMS Defender nisu ispaljeni hici.

"Brod kraljevske mornarice prolazio je kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom", navodi se u tvitu britanskog ministarstva.

"Verujemo da su Rusi sprovodili vežbu gađanja u Crnom moru pa su upozorili pomorsku zajednicu na svoje aktivnosti. Nijedan hitac nije bio usmeren prema HMS Defenderu i ne priznajemo tvrdnju da su bombe bačene na njegovu rutu", objavilo je britansko ministarstvo obrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.