Rusi demontirali u Srbiji 6,5 hiljada bombi

Izvor: Kurir, 19.Avg.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi demontirali u Srbiji 6,5 hiljada bombi

MOSKVA -  Ruski mineri koji u Srbiji rade na humanitarnom čišćenju mina demontirali su u sezoni 2012. rekordan broj mina, avionskih bombi i granata. Kako je saopšteno, u ovom trenutku broj otkrivenih eksplozivnih predmeta iznosi 6,5 hiljada, ali do kraja sezone će ih biti preko 7 hiljada.

Zajednički rusko-srpski odred sastoji se od tri grupe ručnog demontiranja i grupe mehaničkog čišćenja od mina. Ukupno u odredu ima 30 ljudi. Svaki dan mineri nalaze po 300 i više eksplozivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naprava, prenosi Ruska reč.

Ovo je već četvrta godina kako ruski stručnjaci iz Ministarstva za vanredne situacije RF rade u Srbiji po sporazumu sklopljenom između vlada ovih dveju zemalja. Planirano je da do 5. septembra sadašnja etapa projekta bude u potpunosti završena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.