Rumunija ne menja stav u vezi s Kosovom

Izvor: Beta, 12.Jul.2010, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija ne menja stav u vezi s Kosovom

BUKUREŠT, 12. jula 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Teodor Bakonski izjavio je u ponedeljak u Bukureštu da "Rumunija ne menja svoj stav" u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova.

Ministar je to rekao dopisnici agenciji Beta, nakon predstavljanja redovnog šestomesečnog izveštaja o radu ministarstva.

U izveštaju se navodi da je Zapadni Balkan jedan od prioriteta rumunske spoljne politike. Takodje i da je pozicija "Rumunije i dalje da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova". Bakonski je za Betu je kazao i da ni posle prošlonedeljne rezolucije Evropskog parlamenta o Kosovu "Rumunija ne menja svoj stav".

Ministarstvo spoljnih poslova ocenjuje da mišljenje Medjunarodnog suda pravde u vezi sa statusom Kosova "može doprineti pronalaženju kompromisnog rešenja zasnovanog na principima medjunarodnog prava prihvatljivog za obe strane".

Medju značajnim rezultatima svog mandata, Bakonski smatra i nedavnu posetu Srbiji, ocenjujući da "saradnja srpskih vlasti u pogledu nacionalnih manjina predstavlja jasan signal za pozitivnu ocenu Brisela i postpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Rumunija ne menja stav o Kosovu"

Izvor: B92, 12.Jul.2010

Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Bakonski kaže da "Rumunija ne menja svoj stav" u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova... Ministar je to rekao nakon predstavljanja redovnog šestmesečnog izveštaja o radu ministarstva...U izveštaju se navodi da je zapadni Balkan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.