Rumunija: Devetoro zarobljeno u pećini sa slepim miševima

Izvor: B92, 22.Avg.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija: Devetoro zarobljeno u pećini sa slepim miševima

Bukurešt -- Rumunske spasilačke ekipe pokušavaju da oslobode devet osoba zarobljenih u bujici vode u jednoj velikoj pećini u kojoj žive slepi miševi na zapadu Rumunije.

Portparolka lokalne službe za hitne slučajeve Alina Maresku rekla je da su dvoje od devetoro koji su zarobljeni u pećini zbog poplave koju su izazvale obilne kiše iskusni speleolozi ili stručnjaci koji proučavaju pećine.

Ona je navela da u pećini Huda lui Papara ima prostora na koji mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se sklone, dodajući da nivo vode opada.

Huda lui Papara je pećina u kojoj živi najveća kolonija slepih miševa u Evropi, i nalazi se na Apušenskim planinama u Transilvaniji, na severozapadu Rumunije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.