Ruma dobar primer upravljanja javnim finansijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma dobar primer upravljanja javnim finansijama

Opština Ruma je zahvaljujući "Projektu participativnog budžetiranja" izabrana kao dobar primer upravljanja javnim finansijama od strane Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Tim povodom načelnik opštinske uprave, Dušan Ljubišić, danas je u Beogradu prisustvovao početku kampanje ''DA se upoZNAMO'' UNDP-a i Vlade Švajcarske gde je govoreno o novinama u Zakonu o lokalnoj samoupravi prema kom su ovakve konsultacije sa građanima i javne rasprave postale obavezne pri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izradi budžeta.

Na konferenciji za medije održanoj u Beogradu povodom predstavljanja rezultata projekta Ujedinjenih nacija za razvoj i Švajcarske banke u oblasti upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou, opština Ruma izdvojena je kao primer aktivnog uključivanja građana u upravljanje finansijama.

Učesnici konferencije govorili su o novinama u Zakonu o lokalnoj samoupravi prema kom su konsultacije sa građanima postale obavezne pri izradi budžeta, a to uključuje i dobru saradnju sa medijima i organizacijama civilnog društva.

Načelnik Opštine Ruma prisustvovao je konferenciji kao predstavnik lokalne samuprave koja ostvaruje pohvalne rezultate na polju aktiviranja građana u kreiranje i raspodelu opštinskog budžeta.

Građani Opštine Ruma u ovom momentu mogu da se priključe i četvrtoj fazi ''Projekta participativnog budžetiranja'' i pošalju predloge potencijalnih projekata sve do 24. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.