Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukavina potpisao za Borusiju iz Dortmunda

Antonio Rukavina, doskorašnji kapiten Partizana, od nekoliko odličnih ponuda da se ove zime preseli iz Srbije, juče je i zvanično prihvatio najpovoljniju i za sebe i za Partizan - ponudu Borusije iz Dortmunda, nemačkih „milionera".



Ugovor između bundesligaša i srpskog reprezentativca potpisan je na četiri i po godine, obeštećenje Partizanu iznosi između tri i četiri miliona evra, dok će Rukavina zarađivati pola miliona evra na godišnjem nivou, plus >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premije i ostale pogodnosti koje donosi pripadnost jednom takvom gigantu kakav je nekadašnji prvak Evrope.

Reprezentativac Srbije je sve svoje kvalitete koji ga krase na terenu: brzina, prodornost, eksplozivnost, za kratko vreme prikazao i van zelenog tepiha. Juče su na preciznom nemačkom rasporedu prvo bili lekarski pregledi, zatim ga je klub promovisao na konferenciji za štampu, na kojoj je bilo oko 70 predstavnika pisanih i elektronskih medija, da bi već u 15 časova Rukavina izašao na teren sa novim klupskim drugovima, jer je šef stručnog štaba Tomas Dol izvršio prozivku i počeo pripreme za nastavak Bundeslige. Rukavina će debitovati u žuto-crnoj „četrnaestici" protiv Duizburga 2. februara, a domaćim navijačima na „Signal Iduna parku" predstaviće se nedelju dana kasnije u meču protiv Šalkea.

- Prezadovoljan sam činjenicom da sam potpisao ugovor na četiri i po godine sa klubom ogromne tradicije kako u nemačkim, tako i u evropskim okvirima - rekao je Antonio Rukavina u prvom obraćanju nemačkim medijima. - Borusija je veliki klub, nekadašnji prvak Evrope, i biće mi pravo zadovoljstvo da budem deo ekipe koja želi da se vrati u sam vrh Bundeslige.

Borusija je jesen završila u sredini tabele, na desetom mestu?

- Ambicije kluba u prolećnoj sezoni vide se i po tome što hoće na gol da dovedu Jensa Lemana iz Arsenala. Veličina kluba se vidi i po tome što na mečevima koje igra kao domaćin ima u proseku 75.000 gledalaca, a ja ću se potruditi da dam svoj doprinos boljem plasmanu u nastavku šampionata.

Rukavinu su juče na prvom treningu dočekali hrvatski reprezentativci Robert Kovač i Mladen Petrić.

- Izuzetno mi je drago što ću moći s njima da sarađujem. Znam da su odlični igrači, siguran sam da će mi pomoći i očekujem da se uz njih brže prilagodim svemu što me čeka u Dortmundu - završio je dojučerašnji kapiten Partizana.

Pripreme u Marbelji

Rukavina će se nakratko vratiti u Beograd zbog privatnih obaveza, a već 12. januara čeka ga put u Marbelju, gde će Borusija nastaviti pripreme za nastavak nemačkog šampionata. Akcije kluba iz Dortmunda u zimskom prelaznom roku dolaskom Rukavine nisu završene. U četvrtak je kao pojačanje došao i mladi reprezentativac Nemačke i doskorašnji član Bajerna iz Minhena, Mats Humels, radi se na dovođenju već pomenutog golmana Lemana, a rukovodstvo kluba obećava još neka pojačanja.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Antonio Rukavina

Rođen: 26.01.1984.

Visina: 177cm

Težina: 74kg

Prethodni klubovi: Bežanija, Partizan

Partizan:

46 utakmica, 4 gola

A reprezentacija Srbije: 7 utakmica

Mlada reprezentacija Srbije: 7 utakmica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.