Izvor: Studio B, 13.Okt.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Nata pita kada će biti završen deo magistrale od Žarkova do Orlovače i put spojen sa grobljem Orlovača?

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavili smo u četvrtak, 9. oktobra:

U skladu sa Programom uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta, a prema PDR Ibarske magistrale od Ulice pilota Mihajla Petrovića do autoputske obilaznice, deo područja opštine Čukarica i deo područja opštine Rakovica („Sl. list grada Beograda" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << br. 33/10), Direkcija sprovodi aktivnosti na formiranju građevinskih parcela za planiranu saobraćajnicu, kao i rešavanju imovinsko-pravnih poslova. Kada se okonča rešavanje imovinsko-pravnih poslova nastaviće se aktivnosti na pripremi tahničke dokumentacije i izgradnje predmetne saobraćajnce.

Od JP „Putevi Srbije" dobili smo još detaljniji odgovor:

Deo Ibarske magistrale od Žarkova do Čukarice sastoji se od dve deonice. Projektovanje i izgradnja Ibarske magistrale na deonici Žarkovo - raskrsnica kod „Metro"-a u nadležnosti je Grada Beograda.

Radovi na deonici od raskrsnice kod „Metro"-a do petlje „Orlovača" privremeno su obustavljeni zbog protivljenja dela građana sa Petlovog brda izgradnji nove petlje „Petlovo brdo" (ukrštanje u 2 nivoa Ibarske magistrale i kružnog puta Železnik - Rakovica). Neizgradnjom nove petlje „Petlovo brdo" nije moguće u potpunosti završiti ni petlju „Orlovača" (ukrštanje u 2 nivoa Ibarske magistrale i autoputa na Obilaznici oko Beograda).

S obzirom da je finansiranje ovog projekta privremeno obustavljeno od strane EIB Banke, čiji se zajam koristi za realizaciju projekta, za nastavak radova biće potrebno sačekati odluku ove banke o daljem finansiranju projekta. U ovom trenutku nije moguće utvrditi rok za završetak predviđenih radova.

Pristup groblju „Orlovača" obezbeđen je sa Ibarske magistrale i u funkciji je već duži niz godina, kako za privatna vozila tako i za gradski saobraćaj. Odvajanje za groblje „Orlovača" vrši se na petlji „Vrbin potok" koja se nalazi pored samog groblja. Izgradnja zasebnog pristupnog puta groblju „Orlovača" nije predviđena planovima i projektima u nadležnosti JP „Putevi Srbije".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.