Izvor: Studio B, 09.Dec.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Čukarica, Ul. Straška Pindžura 4 i 4A - gledateljka kaže da je svojevremeno kupila dva lokala na toj adresi s tim što je jedan lokal legalizovan, a drugi je delom legalizovan.

Gledateljka je podnela zahtev za kompletnu legalizaciju i dobila je u nadležnoj službi papir da je postupak legalizacije u toku.

Međutim, u opštini Čukarica to nisu prihvatili i pre pet godina su joj srušili oba objekta. Gledateljka misli da je oštećena, što su joj rekli i pravnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ali pošto nema para da se sudi, pita da li može da dobije lokale na nekoj drugoj lokaciji. 

Odgovor GO Čukarica:

Pitanje je suviše uopšteno da bi gledateljka dobila precizan odgovor. Mnogo toga zavisi od ugovora gledateljke (kao kupca) i sa investitorom lokala. Lokali su očigledno bili sagrađeni bespravno, pa ih je Opština uklonila, a mogućnost dobijanja lokala na drugoj lokaciji zavisi od pomenutog ugovora a samo joj prodavac može (eventualno) nadomestiti štetu davanjem lokala na drugoj lokaciji - glasi odgovor Odeljenje za građevinsku inspekciju i izvršenja GO Čukarica.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.