Izvor: Studio B, 06.Nov.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Zemun, Batajnica, Ul. Batajničkih žrtava - gledalac kaže da su samo on i jedan komšija dobili rešenja da plaćaju stavku „odvodnjavanje". Gledalac pita zašto su to dobili samo neki i šta se to plaća?

Kako administriranje naknade za odvodnjavanje nisu u nadležnosti Uprave javnih prihoda, odgovor smo dobili od Biroa za informisanje Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije, a isto pitanje već je postavljano 13. i 27. jula iz Borče i Batajnice:

Osnovica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za obračun naknade za odvodnjavanje za poljoprivredno i šumsko zemljište je iznos katastarskog prihoda, a osnovica za obračun naknade za odvodnjavanje za građevinsko zemljište je prosečan katastarski prihod za katastarsku opštinu u kojoj se to zemljište nalazi, i to u visini dvadesetostrukog iznosa naknade za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta katastarske opštine u kojoj se to zemljište nalazi, saglasno odredbama Uredbe o visini naknada za vode za konkretnu godinu. Stopa za utvrđivanje naknade za odvodnjavanje, propisana je odredbama Uredbe o visini naknada za vode za konkretnu godinu.

Utvrđena naknada za odvodnjavanje kreće se u rasponu od sto dinara do nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od osnovice za obračun naknade i propisane stope.

Detaljnije objašnjenje može se naći na sajtu Poreske uprave.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.