Rotari klub poklonio inhalator Domu zdravlja Užice

Izvor: Danas, 22.Okt.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rotari klub poklonio inhalator Domu zdravlja Užice

Užice - Predstavnici Rotari kluba Užice poklonili su profesionalni ultrazvučni inhalator Službi za zaštitu dece i omladine Doma zdravlja u tom gradu. Povod za human gest užičkih rotarijanaca je sve veći broj užičke dece sa problemima u disanju, kao i dve godine od kada je ta organizacija osnovana u Užicu. Inhalator, vredan 42.000 dinara, značajan je poklon toj službi koja je imala dva takva aparata, a koja nisu bila dovoljna da se obavi nekoliko hiljada inhalacija od početka godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
- Prethodnih godina se značajno povećao broj dece koja imaju potrebu za inhalacijama i za terapijom za respiratorne bolesti, objasnila je dr Eliha Aleksić, zamenica nečelnika Dečjeg dispanzera, naglašavajući da poklon užičkog Rotari kluba dolazi u pravi čas, jer se s jeseni i početkom grejne sezone, zbog zagađenja vazduha, povećava broj dece kojima je potrebna takva pomoć. Zahvalivši se na poklonu, dr Slavka Mitričević, v. d. direktora Doma zdravlja, poručila je da je dobrodošla svaka donacija koja će poboljšati funkcionisanje te ustanove.

- Rotari klub je prepoznao da je našem Domu zdravlja taj aparat veoma potreban, jer ćemo njime obezbediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu najmlađim sugrađanima, istakla je dr Mitričević i dodala da poklon predstavlja veliku podršku radu te ustanove.

Inače, to nije prvi put da užički rotarijanci iskazuju humanost. Za dve godine od osnivanja, donirali su knjige bibliotekama u Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Požegi, koje su bile najviše ugrožene nedavnim poplavama, poklonili računarsku opremu deci u selu Tripkova, a organizovali su i niz debata i tribina o zdravstvenoj zaštiti, zaštiti životne sredine i ukazivali na druge važne probleme u gradu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.