Ronilac snimio sopstvenu smrt u zloglasnoj Plavoj rupi (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronilac snimio sopstvenu smrt u zloglasnoj "Plavoj rupi" (VIDEO)

Kod obala Crvenog mora nalazi se jedno od najopasnijih mesta za ronjenje koje je lokalno stanovništvo nazvalo “Plava rupa”.

To je podvodni ponor koji se spušta oko 96 metara, pa je popularno mesto za slobodno ronjenje, međutim, steklo je reputaciju jedne od najopasnijih lokacija na svetu.

Uprkos propisima od strane vlasti, u proseku dva ronioca godišnje pogine u ovom ponoru. Najpoznatija smrt bila je kada je instruktor ronjenja Juri Lipski nestao 2000. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lipski je odlučio da zaroni na dno rupe i to na svoju ruku. Uspeo je da stigne do 92 metra. Ipak, na toj dubini, azot narkoza počela je da utiče na njegovo mentalno stanje zbog čega je postao dezorijentisan.

Jednom kada je shvatio da ne može da izroni, Lipski je sklonio masku sa kiseonikom i brzo je nestao.

Kada je ronilac poslat da pronađe Lipskijevo telo, oni su otkrili da je sa sobom imao i video kameru. Kamera je bila vezana za njegovu kacigu koja je snimila celu tragediju uključujući i trenutak njegove smrti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VIDEO: Ronilac snimio sopstvenu smrt

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2016

Kod obala Crvenog mora nalazi se jedno od najopasnijih mesta za ronjenje koje je lokalno stanovništvo nazvalo Plava rupa...To je podvodni ponor koji se spušta oko 96 metara, pa je popularno mesto za slobodno ronjenje, međutim, steklo je reputaciju jedne od najopasnijih lokacija na svetu...Uprkos propisima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.