Izvor: B92, 30.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romska partija ne podržava, za sada

Beograd -- Srđan Šajn kaže da Romska partija za sada nije podržala ni jednog predsedničkog kandidata, ali će "možda kasnije to učiniti".

Narodni poslanik i lider Romske partije je u intervjuu za novosadski Dnevnik rekao da ne smatra da treba da podrži bilo kog kandidata "samo zato što govori da je nosilac jedne ili druge politike", kao i da vladajuća koalicija nije ispunila ono o čemu je razgovarano pri formiranju vlade.

"Nije stvoren institucionalni okvir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za realizaciju programa integracije Roma, nije učinjen prvi korak da sva deca Srbije iz ovog budžeta dobiju besplatne knjige za prvi razred. Dakle, nemamo ozbiljne garancije u tom pravcu. Ipak, nije isključena mogućnost da ćemo na kraju ipak nekog podržati, ali za sada ostajemo po strani", kazao je Šajn.

On je rekao da je problem Roma u Srbiji postao vidljiviji nakon ulaska Romske partije u parlament, navodeći da je sada pred očima javnosti "sve ono pored čega je do juče prolazio veliki broj građana, ali i predstavnici vlasti, ne primećujući šta se sve događa".

Šajn je rekao da Romska partija nije deo vladajuće koalicije, ali da je u nekoliko navrata on dao kvorum i glasao za zakone, "jer to pokazuje ozbiljnost Romske partije i odnos prema odgovornosti i državi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.