Rokvuid:

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokvuid:

Snimanje dugo najavljivanog i očekivanog filma “Povratak” počinje u četvrtak 7. maja u Somboru. Glavni glumac Lazar Rajić Rokvud, koji je godinama gradio karijeru u Holivudu i Kanadi, doputovao je zbog snimanja u Beograd i prvi intervju dao za “Blic”.

- Kada sam pre četrdeset pet godina otišao iz Srbije nisam ni slutio da ću ipak kad tad snimati u svom rodnom gradu. Ovo je moj prvi film na srpskom jeziku, ali nisam puno uzbuđen, a nemam ni tremu. Želim da što bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uradimo film, kakav do sada nikada nisam snimio i jedva čekam da krenemo sa radom - rekao nam je na početku intervjua glumac Lazar Rajić Rokvud.

Slaže se da je veliki izazov glumiti na maternjem jeziku, posle toliko godina, a primećujemo da srpski nije nimalo zaboravio.

- U tome mi dosta pomažu prijatelji Nenad Jovanović i Miloje Radaković pa mi jezik neće biti problem. "Povratak“ je moj 105. film u karijeri, a glavna uloga Stiva Petrovića mi je 29. po redu. Ja sam glumac, a ne zvezda i radujem se svakom novom projektu - ističe Lazar.

Lazar je rođen je 1948. u Somboru. U Kanadu je otišao 1969. godine, a u Los Anđelesu završio je Filmsku glumačku školu Lija Strazberga. Tokom dosadašnje karijere ostvario je više od sto filmskih i televizijskih uloga, uglavnom u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Postao je najpopularniji beli filmski Indijanac na svetu, jer je ostvario veliki broj uloga indijanskih poglavica. Pre dve godine objavljena je romansirana biografija "Lazar, od salaša do Holivuda" Snežane Pisarić Milić.

Dok razgovaramo o predstojećem snimanju, glumac dodaje da mu se jako dopada Beograd, iako je tek nekoliko sati u njemu i da ga veoma podseća na Pariz.

- Posebno mi se dopala Skadarlija, u kojoj sam prvi put. To je zaista fantastičan deo grada. Unapred se radujem što ću sledećih mesec dana osim snimanja malo bolje upoznati svoju zemlju. Kao mlad sam otišao iz Srbije i svih ovih godina moram da priznam da mi ništa nije nedostajalo. Obožavam Severnu Ameriku i Kanadu gde živim i nikada ne bih mogao da se vratim u Srbiju - kategoričan je glumac.

Lazar će prvu scenu snimati sa Borom Đorđevićem. Kada smo ga pitali za poznatog muzičara, bio je iznenađen.

- Zar stvarno snimam sa Borom Čorbom?! To nisam znao, ali se unapred radujem. To je ogromno iznenađenje za mene. Iako ga lično nikada nisam upoznao, jako ga cenim kao umetnika. Čak sam poneo neke sitnice, koje sam video da nosi, da bi mu ih poklonio. Oduvek sam priželjkivao da se sa njim upoznam. Baš ste me prijatno iznenadili ovom informacijom. Volim da slušam njegovu muziku i sviđa mi se kao pojava – rekao nam je vidno uzbuđen Lazar.

Iako još lično nije upoznao reditelja Predraga Jakšića nada se da će se dobro slagati sa njim.

- Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik i da ćemo projekat uraditi onako kako najbolje znamo i umemo. Nisam imao priliku da upoznam ni Dubravku Mijatović. O njoj sam čuo da je fantastična glumica, iako još nisam pogledao nijedan njen film. Osoba sam koja ne koristi ni kompjuter, ni internet, čak ni mobilni telefon. Takav je i Majkl Medsen - smejući se otkriva Rokvud, koji je je poznat filmskoj publici kao negativac u holivudskim ostvarenjima.

Sa setom u glasu priča i da ga je davno, njegova dobra prijateljica pokojna Olivera Marković, upoznala sa Milenom Dravić. Tada su planirali da zajedno rade film, ali do realizacije nije došlo.

- Velika mi je želja da se u istom kadru "Povratka“ nađem sa ovom velikom umetnicom i non stop nagovaram producenta da je zove za snimanje. Milena je najjača glumica u Srbiji i njen sam veliki fan. Da je u Americi, daleko bi dogurala - tvrdi glumac.

U filmu “Povratak” osim domaćih glumaca: Dubravke Mijatović, Rade Đuričin, Milorada Mandića Mande, Vesne Stanojević, Raše Bukvića, Marka Adžića, pojaviće se i poznata svetska imena poput Džona Sevidža, Majkla Parea i Nika Mankusa. Osim u Somboru, film će biti sniman i u njegovoj okolini, kao i širom Vojvodine, a par scena biće urađene i u okolini Beograda. Pretpremijera filma planira se u prvoj polovini 2016. godine upravo u Somboru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.