Rohani: Zapad stvorio utočište za teroriste

Izvor: RTS, 25.Sep.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Zapad stvorio utočište za teroriste

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao da je Zapad načinio stratešku grešku stvarajući utočišta za teroriste na Bliskom istoku i u centralnoj Aziji. Upozorio je da je cilj ekstremista destrukcija civilizacije i širenje islamofobije.

Hasan Rohani je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija rekao da su strateške greške koje je Zapad napravio na Bliskom istoku, u centralnoj Aziji i na Kavkazu, pretvorile te delove sveta "u raj za teroriste i ekstremiste", prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Upozorivši da ekstremisti "prave haos na Bliskom istoku" kako bi podstakli islamofobiju i izazvali destrukciju civilizacije, Rohani je rekao da će to stvoriti "plodno tle za buduće intervencije stranih snaga u regionu".

Rohani je ocenio i da ekstremisti dolaze na Bliski istok iz svih krajeva sveta s istom ideologijom - "nasilje i ekstremizam".

Iranski predsednik nije uveren da je svet ujedinjen u borbi protiv opasnosti koju ekstremisti predstavljaju, smatrajući da sve zemlje koje ih podržavaju moraju da upute izvinjenje, ne samo svojoj, već i budućim generacijama, prenele su agencije.

Rohani je poručio i da je Iran odlučan da nastavi obogaćivanje uranijuma i da, u okviru međunarodnih zakona, u potpunosti koristi svoja prava na razvoj nuklearnog programa na svojoj teritoriji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rohani: Zapad stvorio utočište za teroriste

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2014

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao da je Zapad načinio stratešku grešku stvarajući utočišta za teroriste na Bliskom istoku i u centralnoj Aziji. Upozorio je da je cilj ekstremista destrukcija civilizacije i širenje islamofobije.. . Hasan Rohani je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.