Rođendan Delte: 500 zvanica, Miškoviću orden

Izvor: Mondo, 04.Feb.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendan Delte: 500 zvanica, Miškoviću orden

Direktor Delta Holdinga Miroslav Mišković najavio je danas, na proslavi 25. godina rada svoje kompanije, nove projekte te kompanije od 250 miliona evra.

Foto: MONDO Sivački Goran

Današnjoj svečanosti je prisustvovalo oko 500 gostiju, među kojima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradonačelnik Ljubljane Dragan Janković, kao i drugi predstavnici političkog života i diplomatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kora.

Inače, osnivač i direktor Delta Holdinga proslavio je jubilej u istom danu kada se iznose završne reči pred Specijalnim sudom gde mu se sudi za malverzacije s putarskim preduzećima.

Mišković je, na svečanosti, najavio izgradnju Delta planeta, hotela Interkontinental i nove poslovne zgrade između hotela Hajat i Kraun plaza, čiji je vlasnik takođe ta kompanija.

On je istakao da to znači da će njegova kompanija u ovoj i narednoj godini pokrenuti građevinsku industriju sa ta četiri projekta koji će doneti 8.000 novih radnih mesta.

Mišković, koji se obratio prisutnima u hotelu Kraun plaza, rekao je da je njegova kompanija sa 2,4 milijarde evra, najveći pojedinačni investitor u Srbiji, i naglasio da u BDP-u Srbije učestvuje sa skoro 10 odsto, kao i da od svih prihoda 80 odsto dolazi iz kompanija koje je Delta sama stvorila i razvila.

"Stvarali smo, razvijali, nešto smo i prodali", naveo je on dodajući da kompanija ima 25.000 ljudi, od čega 10.000 mladih.

On je naglasio da će se Delta u budućnosti okrenuti agraru kao najvažnijoj privrednoj delatnosti i istakao da je u poljoprivredu investirala do sada 250 miliona evra.

Prema njegovim rečima, Delta će u narednom periodu akcenat staviti i na stipendiranje učenika poljoprivrednih škola.

Mišković je podsetio da je kompanija nastala 4. februara 1991. u Hotelu Slavija, a državi je na ime poreza u poslednjih 10 godina platila više od dve milijarde evra.

On tvrdi da je Delta organizovala više od 3.000 akcija u kojima je pomoć pružena za 600.000 građana Srbije.

Na proslavi se obratio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji se zahvalio Miškoviću za svu pomoć i na učestvovanju u gradnji hrama u Crnoj Gori, te najavio da će mu za zasluge dodeliti orden.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Delta obeležila 25 godina rada

Izvor: Akter, 04.Feb.2016

Direktor Delta Holdinga Miroslav Mišković najavio je danas, na proslavi 25. godina rada svoje kompanije, nove projekte te kompanije od 250 miliona evra..Današnjoj svečanosti je prisustvovalo oko 500 gostiju, među kojima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradonačelnik Ljubljane Dragan Janković,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.