Rođena prva beba od surogat majke u Makedoniji

Izvor: Press, 16.Jul.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođena prva beba od surogat majke u Makedoniji

Surogat majka može biti žena od 25 do 50 godina, koja ima bar jedno svoje dete, mora biti makedonska državljanka, dobrog psihičkog i opšteg zdravstvenog stanja
Foto: AP/Tanjug
U Makedoniji je rođena prva beba od surogat majke, gotovo tri godine nakon što je usvojen zakon koji dozvoljava surogat majčinstvo.
Surogat majka bila je četrdesetčetvorogodišnja žena, javili su makedonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mediji.
Beba nosi gene bioloških roditelja, a razvija se u telu surogat majke.
Prema Zakonu o surogat majčinstvu u Makedoniji, surogat majka može biti žena od 25 do 50 godina, koja ima bar jedno svoje dete, mora biti makedonska državljanka, dobrog psihičkog i opšteg zdravstvenog stanja.
Pravo na surogat majku ima bračni par, državljani Makedonije, u situacijama kada žena ima urođeni nedostatak materice ili anomalije na materici koje sprečavaju da ostane u drugom stanju.
Koncept je zasnovan na modelu koji predviđa isplatu određenih troškova surogat majke, a oni se isplaćuju na mesečnom nivou i ne mogu biti veći od iznosa prosečne plate u Makedoniji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.