Roditelji prave deci ispraćaj u zatvor

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2013, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji prave deci ispraćaj u zatvor

Odlazak deteta u zatvor ili popravni dom nekada je bila velika sramota za porodicu. A danas roditelji deci prave ispraćaj u zatvor, kaže sociolog i vaspitač u KPZ Valjevo, Željko Krstić i dodaje da su zatvori postali "škole kriminala" u kojima se "zarađuje".

Zatvor više nije popravna ustanova već škola kriminala

 

Ispraćaji, koji roditelji prave deci pred odlazak u zatvor, predstavljaju ozbiljan indikator stanja u društvu, tvrdi vaspitač u Kazneno-popravnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zavodu za maloletnike u Valjevu, sociolog i autor knjige "Zatvorska podmornica" Željko Krstić.

 

"Kako da sačuvate dete kada mu otac pravi ispraćaj u zatvor... Više mu ne prave ispraćaj u vojsku, nažalost, nego na robiju", rekao je Krstić, gostujući u Beogradskoj hronici.

 

On je rekao i da se umesto "Rado ide Srbin u vojnike" sada peva "Rado ide Srbin u zatvore". Objašnjava da su zatvori postali "škole kriminala" u kojima se "zarađuje".

 

Prema njegovim rečima, u Srbiji su kriminalci popularniji od fakultetski obrazovanih momaka, pa kao primer navodi devojku koja će se pre "zalepiti" za nekog povratnika (iz zatvora), nego za nekog sa fakultetom, jer je on "predator" koji će brzo da zaradi "lovinu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I TO JE SRBIJA: Roditelji prave deci ispraćaj u zatvor?!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2013

Vaspitač Željko Krstić kaže i da su u Srbiji kriminalci popularniji od fakultetski obrazovanih momaka..VALJEVO - Roditelji prave deci ispraćaj u zatvor, tvrdi sociolog i vaspitač u KPZ Valjevo, Željko Krstić!..On objašnjava i da su zatvori danas „škole kriminala“ u kojima se „zarađuje“....

Nastavak na Kurir...

Roditelji prave deci ispraćaj u zatvor

Izvor: NaDlanu.com, 10.Sep.2013

Ispraćaji, koji roditelji prave deci pred odlazak u zatvor, predstavljaju ozbiljan indikator stanja u društvu, tvrdi vaspitač u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, sociolog i autor knjige "Zatvorska podmornica" Željko Krstić..."Kako da sačuvate dete kada mu otac pravi ispraćaj u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.