Roditelji PAŽNJA: Otkrivene tri nove droge

Izvor: Mondo, 19.Okt.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji PAŽNJA: Otkrivene tri nove droge

Sistem za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja je u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosno-informativnom agencijom otkrio tri nove psihoaktivne supstance u Srbiji.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Srbiju je Evropski monitoring centar obavestio o prisustvu različitih grupa novih supstanci na tržištu Evropske unije, a u toku je procedura stavljanja i 19 zabranjenih supstanci na kontrolnu listu,  preneo je danas RTS.

U Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je nedavno policija prvi put zaplenila tzv. "božiju drogu", a pre dva dana uhapšena je i jedna 19-godišnja devojka zbog posedovanja tri litre te psihoaktivne supstance.

"Božija droga" stigla u Srbiju: Prvo hapšenje

Koliko su psihoatkivne supstance opasne potvrđuju i nedavni smrtni slučajevi troje mladih.

Slučaj koji je potresao celu Srbiju je smrt dečaka na splavu u Beogradu. On je pre nekoliko meseci preminuo od prekomerne doze ekstazija.

U Kragujevcu je nađena mrtva sedamnaestogodišnjakinja za koju se pretpostavlja da se predozirala psihoaktivnim supstancama.

U Kragujevcu nađena mrtva tinejdžerka

Samo tri dana ranije u Bačkoj Palanci je otac našao sinovljevo telo u sobi. Za njega se takođe, veruje, da je umro od prekomerene doze psihoaktivne supstance.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je nakon ovih tragedija najavio mere koje bi trebalo da spreče da se takve priče ponove.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OPASNE PO ŽIVOT: U Srbiji otkrivene tri nove vrste droge, stručnjaci ZABRINUTI

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Sistem za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja, u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosno-informativnom agencijom otkrio je prisustvo tri nove vrste droge u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.