Robert Redford otvorio Sandens festival

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robert Redford otvorio Sandens festival

PARK SITI - Američki glumac i reditelj Robert Redford otvorio je 28. filmski festival Sandens u Park Sitiju u državi Juta, podsmevajući se "egu" favorita Republikanske stranke za kandidata na izborima za predsednika SAD Mita Romnija.

Redford (75), poznat po levičarskim stavovima, iskoristio je konferenciju za novinare na otvaranju festivala nezavisnog filma čiji je osnivač da kritikuje Romnija.

"Kada pogledamo debate (za unutarstranačke izbore u Republikanskoj stranci), >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vidimo tu atomsku pečurku ega kako lebdi iznad svih. To je tako suludo, glupo, i to me rastužuje", kazao je Redford.

Glumac je uputio kritike i na račun izabranih političara koji, kako je naveo, malo čine za finansiranje kulture. "Već godinama smo prinuđeni da živimo sa činjenicom da mnoge strane zemlje svoje umetnike podržavaju više nego mi naše, a za mene je to neoprostivo", kazao je Redford.

"Ali, mi imamo te parlamentarce uskog duha, koji se plaše promena, iako su promene neizbežne. To je jedina sigurna stvar", ocenio je Redford. "Smatram tragičnim što se (u SAD) umetnici tako malo podržavaju. Dok god budemo imali takve ideje u Kongresu, borićemo se protiv njih. I nadam se da će one na kraju nestati", dodao je.

Redford je ocenio da je stanje u nezavisnoj kinematografiji dobro i da se sve više glumaca naviklih na velike holivudske produkcije okreće filmovima sa manjim budžetom koji se snimaju nezavisno od velikih studija.

Na festival će ove godine doći brojne zvezde poznate sa crvenog tepiha Los Anđelesa - Ketrin Zita-Džons, Zoi Saldana, Sigorni Viver, Bredli Kuper, Ričard Gir, Denis Kvejd i Brus Vilis.

Na festivalu Sandens, koji će trajati do 29. januara, ove godine biće prikazano 117 dugometražnih filmova iz 30 zemalja, uključujući 45 debitantskih ostvarenja i 91 svetsku premijeru.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Robert Redford vrlo direktan na otvaranju "Sandensa"

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jan.2012

Američki glumac i reditelj Robert Redford otvorio je 28. Sandens u Park Sitiju u Juti, podsmevajući se "egu" favorita Republikanaca Mita Romnija... Redford, poznat po levičarskim stavovima, iskoristio je konferenciju za novinare na otvaranju Festivala nezavisnog filma čiji je osnivač da kritikuje...

Nastavak na NaDlanu.com...

ROBERT REDFORD OTVORIO SANDENS FESTIVAL

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012

PARK SITI - Američki glumac i reditelj Robert Redford otvorio je 28. filmski festival Sandens u Park Sitiju u državi Juta, podsmevajući se "egu" favorita Republikanske stranke za kandidata na izborima za predsednika SAD Mita Romnija...PARK SITI - Američki glumac i reditelj Robert Redford otvorio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.