
Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 14:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Rižoto sa cveklom i rikota sirom
Neobičan recept za rižoto.
Sastojci:
- 120g pirinča
- sveže ceđen sok od jedne cvekle
- 200ml
- 60g crnog luka
- 5 grama belog luka
- 20g putera
- 20g rikota sira
- rukola kao dekoracija
- so i biber
Priprema:
Skuvati pileći bujon, ako ga nemate. Kuvati ga klasično, kao kad se kuva domaća supa. U vodu ubaciti vezu zeleni, celer, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << luk i parče piletine i kuvati nekoliko sati. Zatim procedite supu i bujon možete koristiti za rižoto.
Pirinač skuvati do pola i takođe ga procediti.
Na puteru na laganoj vatri dodati sitno seckani crni luk, zatim dodati beli luk i staviti pirinač. Pirinču lagano dodavati bujon, sok od cvekle i začine, uz mešanje i kuvati ga još malo na laganoj vatri dok pirinač ne omekša.
Pripremljen pirinač servirati u tanjir, posusti rikota sirom i ukrasiti rukolom, piše Praktična žena.