Riznica slikarskih dela iz Sovljaka

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riznica slikarskih dela iz Sovljaka

U Bogatiću je otvorena izložba slika koje su nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji u Sovljaku. Postavka obuhvata sedamnaest dela osmoro autora.
"Mačva je za protekle dve decenije dobila bogatu riznicu slikarskih dela", istakao je Dalibor Ostojić, predstavnik lokalne samouprave.

Izložbu je otvorila Nevenka Đokić, direktoka Škole primenjenih umetnosti u Šapcu i sa ponosom podsetila na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << činjenicu da su neki od slikara koji učestvuju na tradicionalnoj koloniji u Sovljaku znanje i iskustvu sticali u toj obrazovnoj ustanovi.

"Tiho i sa puno smisla, u prethodne dve decenije, u pitomom Sovljaku stvarali su brojni umetnici, darujući slike sa snažnom porukom o današnjem i prošlom vremenu, slike blagorodne Mačve, čudesnih ljudi, mitova, običaja, slike u kojima je naglašavana neraskidiva veza čoveka i prirode", napisala je povodom jubilarne manifestacije Nevenka Đokić u katalogu izložbe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.