Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2021, 19:21

Rio Tinto u Srbiji – šta bi promenio referendum

O mogućnosti da se građani o projektu Jadar izjašnjavaju na referendumu - u kompaniji Rio Tinto kažu da su čuli samo iz medija. Ovaj projekat izgradnje rudnika za proizvodnju litijuma u okolini Loznice trenutno je u fazi kompletiranja tehničke dokumentacije za studiju izvodljivosti i studiju o proceni uticaja na životnu sredinu. Dok kompanija šalje poruku da su otvoreni za razgovore sa meštanima, lokalci su i dalje nezadovoljni i najavljuju novi protest.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakva je sudbina projekta "Jadar" kompanije "Rio Tinto"

Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 06:08

"Rio Tinto" je doneo investicionu odluku – za projekat "Jadar" izdvojili su 2,4 milijade američkih dolara. Deo građana i nevladinih organizacija sve oštrije se protivi, a država najavljuje referedum o tom velikom poslu. Investitor je javnosti predočio trenutni status investicije u lozničkom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.