Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riješen spor Volkswagena i dobavljača

BERLIN - Volkswagen i dva dobavljača automobilskih dijelova riješili su danas spor u vezi sa ugovorom o saradnji, zbog kojeg je bila obustavljena proizvodnja nekoliko modela, uključujući "Golf".

Poslije pregovora koji su trajali više od 20 časova, Volkswagen je saopštio da je riješio spor sa kompanijama "Kartrim" i "ES automobilgus", koje prave sjedišta, odnosno dijelove za mjenjače.

Nije saopšteno više detalja, a dobavljači su potvrdili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je postignut dogovor.

Ovaj spor ugrozio je profit Volkswagena poslije prošlogodišnjeg skandala u vezi sa emisijama dizelskih motora.

Dobavljači su tražili nadoknadu zbog izgubljenog prihoda od nekoliko desetina miliona evra nakon što je Volkswagen otkazao ugovore o saradnji sa ovim firmama.

Spor je pogodio oko 28.000 radnika u šest Volkswagenovih fabrika u Njemačkoj, kada je obustavljena proizvodnja "Golfa" i "Pasata", kao i sklapanje motora, mjenjača i sistema za emisije gasova.

Volkswagen je saopštio da su dobavljači pristali da ponovo pokrenu isporuke dijelova i da će pogođene fabrike postepeno nastaviti proizvodnju.

Suočen sa troškovima od nekoliko milijardi evra usljed skandala sa emisijama gasova, Volkswagen je najavio da će tražiti smanjenje cijena od svojih dobavljača.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Folksvagen riješio spor sa dobavljačima, proizvodnja se nastavlja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2016

"Folksvagen" i dva dobavljača automobilskih dijelova riješili su danas spor u vezi sa ugovorom o saradnji, zbog kojeg je bila obustavljena proizvodnja nekoliko modela, uključujući "Golf". Poslije pregovora koji su trajali više od 20 časova, "Folksvagen" je saopštio da je riješio spor sa kompanijama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.