Ribočuvari zaplenili veću količinu mreža

Izvor: NTV.rs, 19.Dec.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ribočuvari zaplenili veću količinu mreža

Za samo petnestak dana uoči praznika ribočuvari Južne Morave dva zaplenili su oko hijadu metara mreže koju su postavile ribokradice. Nisu mirovali ni noćas. Čuvari su skinuli mrežu koja će zajedno sa prethodnim zaplenama da bude uništena naredne nedelje.
Oko 400 metara nelegalne mreze, za samo par sati kontrole Bojnickog jezera. Ribocuvari Juzne Morave dva zaplenili su u ovoj raciji 10 mreza. Pred slave više je posla. A na reci su i ribokradice i pecaroši.
Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << hladno vreme ne smeta ni pecarosima ni ribokradicama. Najvise se krade mrežom, mada ima i drugih metoda.
Na reci i leti i zimi. Nema odmora za 17 ribočuvara u 5 sektora. Ove godine zaplenili su 300 mreža, to je oko 8 kilometara kažu ribočuvari. Koga uhvate da krade ribu ne gine mu krivična prijava, a kazne su od 25 do 50 hiljada dinara. Do sada je podneto više od hiljadu prijava. Pojačanu akciju nastavljaju i naredih dana. Mreža koja je zaplenjena do sada biće uništena 26. decembra.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.