Revolucija u policiji: Može i s bradom, tetovažama...

Izvor: B92, 28.Jan.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija u policiji: Može i s bradom, tetovažama...

Policijske stanice u SAD odustaju od tradicionalnih standarda prema kojima su pripadnici policije morali da budu uredni i obrijani, s izgledom iz 50-ih godina.

Ta pravila su nalagala da policijaci ne mogu da imaju tetovaža na rukama, burke i turbane.

Odluka o odustajanju od strogih pravila doneta je zbog krize u zapošljavanju na nacionalnom nivou, zbog koje policijske stanice traže "raznovrsnije" kandidate.

Prema novim pravilima, policajci će od sada moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dolaze na posao s bradama, tetovažama na mišicama, ali i da ispod plavih kapa, tradicionalnog dela policijske uniforme, nose religiozna obeležja poput burki i turbana.

Policajac muslimanske veroispovesti iz Njujorka Masun Said prošle godine je suspendovan s posla zbog dugačke brade, posle čega je tužio svoju policijsku stanicu. Policija u Njujorku je posle toga promenila svoju politiku o izgledu policajaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.