Restauracija astronomskog sata u Pragu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restauracija astronomskog sata u Pragu

Astronomski sat, jedna od glavnih turističkih atrakcija Praga biće demontiran radi restauracije koja će trajati nekoliko meseci, javio je AP.

Sat, na kome se nalazi nekoliko figura, prikazuje vreme, doba godine i položaj nebeskih tela. Turisti se okupljaju na centralnom gradskom trgu da bi gledali kako se figure na njemu kreću kada otkucava pun sat.

Poslednje otkucavanje pred restauraciju je bilo danas u 09.00 po lokalnom vremenu.

AP podseća da je sat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postavljen na tornju gradske kuće 1410 godine.

Ovo je prvi put posle Drugog svetskog rata da se radi restauracija praškog astronomskog sata. Gradska kuća i sat su teško oštećeni tokom rata.

Gradske vlasti procenjuju da će restauracija trajati skoro do kraja leta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.