Rešenje o rušenju spomenika stiglo u Preševo

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje o rušenju spomenika stiglo u Preševo

Predsednik Opštine Preševo za S media: Rešenje o rušenju spomenika je stiglo, postupic'emo u skladu sa zakonom!

Kako prenosi S media, predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je danas da je rešenje o uklanjanju spomenika je stiglo. "Imamo rok od osam dana da uložimo žalbu na odluku i u tih osam dana odlučićemo kako ćemo i šta ćemo. Mogu vam samo reći da ćemo postupiti po propisima i zakonima", rekao je Mustafa.
Predsednik Opštine Preševo dodaje da je u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sastanak „svih čelnika albanskih političkih partija Preševske doline" i da razmatraju „mirno rešenje" problema. 
U Preševu je danas mirno i ljudi se bave svakodnevnim aktivnostim, ali je primetna izvesna napetost među ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, pre svega zbog stalnog izveštavanja medija o isteku roka za uklanjanje spomenika borcima OVPBM postavljenom u centru Preševa, javlja izveštač FoNeta.
Stanovnici Preševa, i Srbi i Albanci, smatraju da je podgrevanje napotosti loše za njihov svakodnevni život, ali da ne utiče na njihove međusobne odnose koji se, kako kažu, nisu kvarili ni u vreme oružanih sukova 2000. i 2001. godine.
Zanimljivo je da su kafići i restorani u Preševu i Bujanovcu u utorak uveče bili gotovo prazni.
U ponoć je istekao rok koji je Ministarstvo pravde Srbije dalo lokalnim vlastima u Preševu da uklone spomenik pripadnicima OVPBM.Na rešenje Ministarstva pravde lokalna samouprava ima pravo na žalbe u roku od osam dana.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Lokalne vlasti u Preševu pomeraju spomenik?

Izvor: Press, 16.Jan.2013

Takvu odluku doneli su lideri albanskih partija sa juga Srbije, a očekuje se da taj potez potvrdi i Skupština opštine Preševo, čime bi, smatraju, bila zaokružena dokumentacija koja nedostaje za početak procesa legalizacije.. Mediji su preneli da bi predstavnici sa juga Srbije mogli na sednici...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.