Rešenje kombinovanog testa

Izvor: Šumadija Press, 17.Jun.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje kombinovanog testa

Učenici osmog razreda od 10 do 12 časova polagali su kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije. Ovde možete pogledati rešenja kombinovanog testa.

Završni ispit za osnovce danas je završen polaganjem kombinovanog testa. Kao i prethodnih dana, Šumadijapress objavljuje rešenje testa koje možete pogledati OVDE.

Đaci su juče polagali test iz matematike, a prekjuče test iz maternjeg jezika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 25. juna 2015. godine.

Predaja popunjene liste želja u školama je 26. i 27. juna, a upis učenika i srednje škole u prvom upisnom krugu je 6. i 7. jula 2015. godine. Drugi upisni rok je 9. jula 2015. godine.

Uspeh u školovanju boduje se sa maksimalnih 70 bodova. Na završni ispit izlaze svi osmaci, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

Pri upisu u srednju školu, dodatne bodove donosi neko od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima u osmom razredu. Ni ove godine, iako je najavljivano, za četvorogodišnje škole neće biti praga znanja, što znači da na ispitu niko ne može da “padne”.

Inače, u prošlogodišnjem upisu medicinske škole su bile najpopularnije, posebno smerovi farmaceutski, fizioterapeutski i zubni tehničar, kao i medicinska i pedijatrijska sestra.

Veliko interesovanje bilo je i za zanimanja elektrotehničar informacionih tehnologija, administrator računarskih mreža, tehničar drumskog saobraćaja i tehničar vazdušnog saobraćaja za bezbednost, kao i za veći broj gimnazija, iako je bilo i onih koje su ostale nepopunjene u prvom upisnom krugu.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.