Republikanski kongresmeni poslušali Trampa

Izvor: B92, 03.Jan.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanski kongresmeni poslušali Trampa

Vašington -- Republikanski kongresmeni su, nakon kritika novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, odustali od planova da oslabe poziciju Kancelarije za kongresnu etiku.

Tramp je ranije danas kritikovao republikanske kongresmene u Predstavničkom domu zbog te namere i istakao da su reforme poreskog i sistema zdravstvenog osiguranja mnogo važniji prioriteti.

On je, na svom tviter nalogu, reagovao na u ponedeljak iza zatvorenih vrata održani sastanak republikanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kongresmena, koji su se, i pored protivljenja stranačkih lidera, dogovorili da izglasaju stavljanje te Kancelarije, kao nezavisnog kontrolnog tela, pod okrilje Etičkog komiteta Predstavničkog doma Kongresa.

"Sa svim onim na čemu Kongres treba da radi, da li zaista slabljenje nezavisnog kontrolnog tela za etiku, koliko god ono možda bilo nepravedno, treba da bude njihov prioritet broj jedan", napisao je Tramp.

On je u drugom tvitu dodao da su reforma poreskog i zdravstvenog sistema i mnoge druge stvari od daleko većeg značaja.

Kancelarija za kongresnu etiku formirana je 2008. godine da bi ispitala etiku ponašanja kongresmena, nakon više korupcionaških skandala.

Republikanski kongresmeni su, nakon Trampove kritike, odlučili da povuku tu temu iz predloga paketa o kojem će se izjašnjavati tokom dana, tokom prve sednice Predstavničkog doma Kongresa u novom sazivu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republikanci odustali od ukidanja nezavisnog etičkog tijela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2017

Republikanci u Predstavničkom domu, donjem domu američkog Kongresa, odustali su danas od planova da ukinu nezavisno etičko tijelo poslije brojnih kritika, uključujući i od budućeg predsjednika Donalda Trampa koji je doveo u pitanje njihove prioritete. Budući predsjednik Donald Tramp kritikovao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.