Republikanci smenili Čejni sa rukovodećeg mesta u stranci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 06:44

Republikanci smenili Čejni sa rukovodećeg mesta u stranci

Republikanci u Predstavničkom domu smenili su svoju članicu iz Vajominga Liz Čejni, ćerku bivšeg potpredsednika SAD Dika Čejnija, sa položaja jednog od lidera stranke, zbog toga što je kritikovala tvrdnje bivšeg predsednika Donalda Trampa da je na novembarskim predsedničkim izborima došlo do prevare.

Republikanski kokus glasao je u sredu da smeni Čejni sa položaja predsedavajuće Konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << republikanaca u Predstavničkom domu, što je treća najviša funkcija u rukovodstvu Republikanske stranke u donjem domu Kongresa, zadužena da prenese poruku stranke američkoj javnosti.

Čejni, koja je jedina predstavnica zapadne države Vajoming u tom zakonodavnom telu, odbacuje tvrdnje Trampa da je on, a ne demokrata Džo Bajden, legitimni pobednik novembarskih izbora, prenosi Glas Amerike.

Čejni se našla na udaru kada je glasala za opoziv Trampa zbog njegove uloge u podsticanju pobune u Kapitolu 6. januara, kada su stotine njegovih pristalica upale u zgradu Kongresa kako bi sprečili poslanike da potvrde Bajdenovu pobedu u Elektorskom koledžu.

U obraćanju u Predstavničkom domu u utorak uveče Čejni je Trampove napore da delegitimizuje izborne rezultate opisala kao “pretnju kakvu Amerika do sada nikad nije videla”.

Članica Predstavničkog doma iz Njujorka Elis Stefanik, koja je podržala Trampove izborne tvrdnje, najverovatnije će zameniti Liz Čejni na položaju.

Lider republikanske manjine u Predstavničkom domu Kevin Mekarti podržao je Stefanik tokom intervjua za američku kablovsku mrežu Foks njuz.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republikanci smenili Liz Čejni jer je kritikovala tvrdnje Trampa

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2021

Republikanci u Predstavničkom domu smenili su sa položaja jednog od lidera stranke, svoju članicu iz Vajominga, Liz Čejni, ćerku bivšeg potpredsednika SAD Dika Čejnija, zbog toga što je kritikovala tvrdnje bivšeg predsednika Donalda Trampa da je na novembarskim predsedničkim izborima došlo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.