Republika Koreja Srbiji donira milion dolara

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republika Koreja Srbiji donira milion dolara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Republike Koreje u Republici Srbiji, Li Dohunom, koji je ministru preneo da je Koreja odlučila da donira Srbiji pomoć u iznosu od milion dolara.
Kako je saopšteno iz kabineta ministra Vulina, od tih milion dolara, pola miliona je namenjeno direktnoj budžetskoj podršci, a druga polovina UNHCR-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Fondovi će biti iskorišćeni za poboljšanje kontrole granica, podršku izbegličkim kampovima i za obezbeđivanje medicinske pomoći migrantima.
Ministar Vulin se zahvalio ambasadoru Dohunu na donaciji, posebno što se radi o direktnoj budžetskoj podršci.
Tokom susreta, ministar Aleksandar Vulin je istakao da je ova donacija još značajnija ako se ima u vidu da Republika Koreja nije deo problema izazvanih migracionim tokovima, a spremna je da učestvuje u njegovom rešavanju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.