Rektorski kolegijum: Dijalog put za rešavanje problema

Izvor: RTS, 15.Sep.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektorski kolegijum: Dijalog put za rešavanje problema

Rektorski kolegijum je u sopštenju osudio "fizičke nasrtaje na studente iz pokreta 1 od 5 miliona do kojih je došlo u petak, 13.09.2079. godine, inicirane od strane očiglednih političkih neistomišljenika".
Rektorski kolegijum smatra da je konstruktivan dijalog uvek najbolji put za rešavanje problema.

"Kolegijum podržava sve realno iskazane zahteve studenata u cilju unapređenja nastave i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nauke. Naročito podržavamo svaku inicijativu za povećanje dostupnog prostora za izvođenje nastave i obezbeđenje kvalitetnih udžbenika i literature. Zahtev da Rektorka traži smenu ministra izlazi iz zakonske nadležnosti Univerziteta, jer Univerzitet ne učestvuje u izboru i razrešavanju članova Vlade", navedeno je u saopštenju.
Kako se ističe, "Rektorski kolegijum će uložiti sve svoje napore da se postupak povodom spornog doktorata okonča po proceduri u najkraćem mogućem roku".
"Apelujemo na studente koji se trenutno nalaze u Rektoratu da omoguće obavljanje redovnog rada službi Rektorata, jer će u protivnom momentalno biti ugroženi interesi studenata Univerziteta u Beogradu kojima treba da se izdaju diplome, kao i studenata i profesora uključenih u programe međunarodne saradnje i mobilnosti", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rektorski kolegijum osudio fizičke nasrtaje na studente u petak

Izvor: Danas, 16.Sep.2019, 00:42

Rektorski kolegijum osudio je fizičke nasrtaje na studente iz pokreta „1 od 5 miliona“ do kojih je došlo u petak, 13. septembra inicirane od strane očiglednih političkih neistomišljenika. Smatraju da je konstruktivan dijalog uvek najbolji put za rešavanje problema. Članak Rektorski kolegijum...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.