Rekordan porast novozaraženih u Indiji

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 12:55

Rekordan porast novozaraženih u Indiji

Više od 6.000 novozaraženih od koronavirusa potvrđeno je danas u Indiji, uz podatak da je to dosad najveći dnevni porast.

Vlada Indije ublažava preduzete mere, a avio-kompanije se spremaju za ponovno uspostavljanje domaćih letova posle dvomesečne pauze.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Indiji je koronavirusom ukupno zaraženo 118.447 ljudi, umrla su 3.583 čoveka, dok se više od 48.000 ljudi oporavilo.

Maharaštra je i dalje najgore pogođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država u Indiji sa više od 41.000 zaraženih i tu se četvrti dan zaredom beleži više od 2.000 novih infekcija. Broj smrtnih slučajeva u toj državi porastao je na 1.454, što je najviše u zemlji.

Indija je po broju obolelih 11. na svetu.

Indija je, međutim, ublažila mere u područjima koji imaju manji broj zaraženih kako bi pokrenula ekonomiju, a saveznim državama je dala ovlašćenja da same odrede mere i odlučuju o postepenom popuštanju.

Indijskim avio-kompanijama je dozvoljeno da od ponedeljka ponovo uspostave otprilike trećinu letova, ali samo unutar zemlje i po strogim pravilima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.