Rekordan broj letova na beogradskom aerodromu

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj letova na beogradskom aerodromu

Saobraćaj na Aerodromu "Nikola Tesla" danas se odvija normalno i ne očekuje se otkazivanje letova, izjavio je generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević.

On je agenciji Beta kazao da su, zbog širenja oblaka pepela izislandskog vulkana na Evropu, tokom prepodeva otkazana poletanja za Beč i Pariz, ali da su aviokompanije sve putnike preusmerile na druge letove.

Radosavljević je naglasio da bi danas sa beogradskog aerodroma trebalo da bude obavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 150 letova što je najviše od početka godine.

Tome će doprineti i veći broj čarter-letova, kazao je on.

Tokom vikenda zbog širenje oblaka vulkanskog pepela sa Islanda bili su zatvoreni aerodromi u južnoj Francuskoj, Švajcarskoj, severnoj Italiji, južnoj Nemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

Evropska agencija Eurokontrol saopštila je da se raspršio deo oblaka vulkanskog pepela koji je ometao aviosaobraćaj nad Evropom. Svi aeorodromi u Evropi u ponedeljak ujutro su bili otvoreni za saobraćaj, ali deo oblaka vulkanskog pepela i dalje onemogućava saobraćaj na rutama izmedju Evrope i Severne Amerike.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Normalizovan avio-saobraćaj

Izvor: B92, 10.Maj.2010

Beograd -- Saobraćaj na Aerodromu "Nikola Tesla" se odvija normalno i ne očekuje se otkazivanje letova, kaže generalni direktor Velimir Radosavljević...On je kazao da su, zbog širenja oblaka pepela iz islandskog vulkana na Evropu, pre podne otkazana poletanja za Beč i Pariz, ali da su avio-kompanije...

Nastavak na B92...

Bez problema u avio-saobraćaju

Izvor: Blic, 11.Maj.2010, 01:05

Otkazivanja letova sa Aerodroma „Nikola Tesla“ zbog širenja oblaka vulkanskog pepela sa Islanda danas ne bi trebalo da bude. Sa beogradskog aerodroma juče je obavljen rekordan broj letova od početka godine - 150, pa se problemi sa erupcijom vulkana tokom jučerašnjeg dana nisu osetili na srpskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.