Rekonstrukcija za ministre nije tema; Vučić: Biće VIDEO

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija za ministre nije tema; Vučić: Biće VIDEO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nedavno je pokrenula priču o rekonstrukciji Vlade. Mediji spekulišu da bi baš ona mogla da se preseli u Nemanjinu 11.

Novinar Filip Čukanović, tragom ove informacije, pokušao je da sazna hoće li biti promena u Vladi. Najkonkretniji odgovor stiže od predsednika Srbije.

Pojedini ministri bi trebalo da se odmore, rekla je predsednica skupštine pre nekoliko dana. Na koga li je mislila, različito se tumači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Verovatno je mislila na mene, ali nemam šta da kažem, svako ima pravo na svoje mišljenje", ironično kaže ministar Rasim Ljajić.

Upravo Maju Gojković mediji mesecima sele u fotelju ministra kulture, umesto Vladana Vukosavljevića, čiji stav o rijaliti programima na televiziji nije naišao na odobravanje njegovih kolega ministara, pa ni premijerke.

Maja Gojković je za odgovor na ovo pitanje ostala je nedostupna, ali nije njena potencijalna šefica, premijerka.

Premijerka Ana Brnabić tvrdi da to "nije tema".

Ništa rečitiji nisu ni ministri u njenoj vladi.

Ministar Aleksandar Vulin navodi da "nije tema", a Ljajić: "Nemam pojma, ja i moja stranka o tome ne odlučujemo".

Tim Ane Brnabić tokom godinu i po rada pretrpeo je jednu izmenu.

Dušana Vujovića na mestru ministra finansija zamenio je Siniša Mali.

Da li zato što je tek nekoliko meseci u Vladi ili zna nešto više, Mali o rekonstrukciji ne razmišlja

"Ima ko se o tome brine, a siguran sam da će i predsednik i premijerka doneti pravu odluku ukoliko se o tome razmišlja", kaže Mali.

A da li se razmišlja? Da, kaže predsednik, koga kao šefa najveće stranke premijerka konsultuje i o rekonstrukcijama, ali Vučić otkriva da sa njom o tome još nije razgovarao.

"Nema sumnje da će u narednom periodu, a kada tačno, zavisi od mnogo faktora. Ali promena će biti", kazao je.

Da bi do promena u Vladi moglo da dođe spekulisalo se više puta ove godine, no upravo su neki drugi faktori, pre svega situacija na Kosovu, odlagali promene u Nemanjinoj 11.

Novi termin je, spekuliše se, proleće 2019.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.