Reke u Sloveniji se povlače

Izvor: RTS, 06.Nov.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reke u Sloveniji se povlače

U Sloveniji se reke povlače, ali materijalna šteta samo u severoistočnom delu zemlje iznosi oko 10 miliona evra. U nekim područjima još uvek važi crvena uzbuna.

Reke u Sloveniji su većinom počele da se povlače u korita, saopštila je Agencija za životnu sredinu. Crvena uzbuna još važi za područje gornje i donje Podravine i Posavlja.

U poplavama u Sloveniji oštećeno je oko 2.200 objekata, a materijalna šteta samo u severoistočnom delu zemlje iznosi oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 miliona evra.

Kako javljaju slovenački mediji, velika šteta je pričinjena i u drugim krajevima zemlje zbog odrona i oštećenja puteva, mostova i druge infrastrukture.

Krajeve zahvaćene poplavama posetio je ministar saobraćaja i okoline Zvonko Černač i rekao je da su bujice oštetile nekoliko hiljada stambenih i poslovnih objekata i da će se pomoć za sanaciju infrastrukture obezbediti iz zaliha i preraspodelom postojećih ulaganja.

U severoistočnom delu zemlje poplave je većinom izazvao porast vodostaja Drave, a Ministarstvo spoljnih poslova negiralo je navode o tome da su za štetu u zemlji krive loše komunikacije sa Austrijom, kroz koju ova reka protiče pre ulaska u Sloveniju, javila je Hina.

Poplave se, kako se tvrdi, nisu mogle izbeći jer su izazvane obilnim padavinama i viškom vode u akumulacijama.

Obilne padavine zahvatile su prethodnih dana i područje gornjeg toka Save u Sloveniji, odakle je visoki vodostaj sada stigao do Zagreba u Hrvatskoj, dok je ministarstvo bezbednosti BiH upozorilo da i u ovoj zemlji postoji opasnost od poplava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplave: U Sloveniji šteta oko 10 miliona evra

Izvor: Cafe.ba, 07.Nov.2012, 03:23

U poplavama u Sloveniji oštećeno je oko 2.200 objekata, a materijalna šteta samo u sjeveroistočnom dijelu zemlje iznosi oko 10 miliona evra.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.