Reka odnela most i ugrozila proizvodnju

Izvor: NTV.rs, 02.Jun.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reka odnela most i ugrozila proizvodnju

Od 15. maja kada je Kutinska reka odnela viseći most i oštetila betonski prelaz namenjen teretnom saobraćaju, ugrožen je proces proizvodnje u preduzeću “Wood and Fruits” u Prvoj Kutini.
Radnici ne mogu do svojih radnih mesta u fabrici, a kamioni sa sirovinom i gotovim proizvodima takođe ne mogu do svojih odredišta.
Iako postoji kompletna dokumentacija za izgradnju mosta na Kutinskoj reci u Prvoj Kutini, zbog administrativnih prepreka ova investicija vredna petnaest miliona dinara do sada nije realizovana. Stari pešački most odnela je bujica sredinom prošlog meseca, a betonski prelaz ugrožava matica reke koja je na nekoliko mesta napravila pukotine, pa prelaz za teške kamione nije bezbedan. Ugrožene su i vodovodne i PTT instalacije. Radnici otežano prelaze reku, a fabrika je u svojevrsnoj blokadi, pa preti obustava rada i gašenje kompletne proizvodnje.
Nepostojanje mosta i adekvatnog prelaza preko kutinske reke ne ugrožava rad fabrike „Wood and Fruits“, već i žitelje Prve Kutine.
Sa 38 zaposlenih i 2 savremeno opremljena pogona za preradu drveta, voća i povrća, preduzeće Wood and fruits primer je uspešne i perspektivne kompanije.
Proizvodni pogoni opremljeni su najsavremenijim mašinama, a finalni proizvodi uglavnom se prodaju na tržištu EU i Ruske Federacije, kaže direktor Nebojša Gotić.
U jednoj smeni u delu prerade drveta, iz proizvodnje izadje pet kubika najkvalitetnijih masivnih bukovih ploča. Po njima je ova firma prepoznatljiva i proizvode se za švedsku Ikeu. Zbog postojece situacije ugrožena je realizacija posla sa ovom velikom svetskom kompanijom , koji je vredan 120.000 evra na nivou meseca.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.