Rejting naprednjaka stabilan, radikali se bude

Izvor: Press, 04.Jul.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rejting naprednjaka stabilan, radikali se bude

Pored naprednjaka, za koje bi, ako bi danas bili održani izbori, glasalo 50,5 odsto ispitanika, iznad pet procenata dobili bi još socijalisti (10,5 odsto), Demokratska stranka (6,1) i Nova demokratska stranka (5,6 odsto).

Iza njih je Srpska radikalna stranka, čiji rejting je "na korak" do prelaska cenzusa - 4,3 odsto, što predstavlja najveće iznenađenje, izjavio je za "Informer" direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić.

On konstatuje da socijalisti plaćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << danak unutarstranačkim previranjima, ali da nije ništa bolja situacija ni u DS i NDS.

Istraživanje je sprovedeno od 26. juna do 2. jula, na uzorku od 1.100 ispitanika.



Odgovori na pitanje kako će se u Srbiji živeti u narednom periodu pokazuju prisustvo optimizma, izjavio je Pejić za "Politiku".

Da će se u Srbiiji u narednom periodu živeti bolje, smatra 43 odsto anketiranih, dok 21 odsto smatra da će se živeti lošije, a 36 odsto ne očekuje promene.

Među ekonomske prioritete države, čak 93 odsto je navelo ekonomski razvoj, 92 odsto suzbijanje kriminala i korupcije, a 82 mir i političku stabilnost. Rešavanje pitanja Kosova pomenulo je 16 odsto ispitanika.

Većina građana - 71 odsto - smatra da je Srbiija bliža Evropskoj uniji nego pre godinu dana (37 odsto smatra da je "delimično" bliže, a 34 odsto "u velikoj meri"), a svega pet odsto da je dalje od EU. S druge strane, podrška evrointegracijama je natpolovična, ali joj se 36 odsto protivi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rejting SNS iznad 50 odsto

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2014

BEOGRAD - Kada bi danas bili održani izbori za Srpsku naprednu stranku (SNS) glasalo bi 50,5 odsto birača, za socijaliste 10,5 odsto, dok bi Demokratska stranka imala podršku 6,1 odsto, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus urađeno od 26. juna do 2. jula na 1.100 ispitanika.Nova demokratska...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.