Reditelj filma Seks i grad: Žene najviše vole Keri

Izvor: Blic, 15.Maj.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reditelj filma "Seks i grad": Žene najviše vole Keri

Dugoočekivana avantura četiri najpoznatije Njujorčanke, film „Seks i grad 2“, biće premijerno prikazana u Beogradu 1. juna. Reditelj filma Majkl Patrik King za „Blic“ govori o razlozima zbog kojih je snimio nastavak, kakve su im probleme zadavale kamile na snimanju, te otkriva šta će se dešavati sa životima Keri, Šarlot, Samante i Mirande u novom nastavku „Seksa i grada“, čija se radnja u jednom trenutku premešta u daleki Abu Dabi.

- Mi svi znamo da je film >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastao, kao i nastavak, zbog fanova. Još jedan razlog za snimanje drugog dela je to što sam ispred bioskopa, kada se davao prvi deo, viđao redove žena koje su se sredile kao da su pošle na zabavu. Onda sam rekao sebi da želim da drugi deo bude nastavak te zabave. Druga stvar koju sam hteo da postignem jeste globalno prikazivanje, hteo sam da uradimo globalno viđenje žena zbog svih onih žena koje sam viđao na premijerama u Londonu, Berlinu, Parizu i Tokiju, jer sam shvatio da film ne govori samo o američkim ženama. To je zapravo jedan svet žena koje se identifikuju sa ovim pričama, situacijama i likovima i zbog toga se prvi deo filma odigrava u Njujorku, a drugi na Bliskom istoku.

Kako ste odabrali lokacije na Bliskom istoku?

- Moja ideja je bila da ceo film treba da bude jedna žurka i da pošto je tokom snimanja bila finansijska kriza, da treba da odvedemo devojke na neko ekstravagantno mesto. Tako mi je na pamet pao Abu Dabi i pomislio sam kako bi bilo veoma zanimljivo videti ove žene, samostalne Amerikanke koje drže do svog mišljenja, na Bliskom istoku gde ima toliko tradicije i konzervativnih vrednosti. Zatim sam sa saradnikom Džonom Melfijem tražio lokaciju i našli smo se u Marok. Usledilo je fenomenalno iskustvo i devojke su stvarno bile sjajne i bilo je puno komičnih situacijama sa kamilama. Sara Džesika i Kim su jahale kamilu koja bi tek tako, bez ikakve najave, odlučila da sedne, što se često dešavalo tokom snimanja scene, i ja bih samo odjednom čuo njihov vrisak i njih dve kako proveravaju jesu li dobro.





Kako izgleda snimanje velikog filma na ulicama Njujorka, sa tako puno posmatrača sa strane?

- Kada smo snimali uvodnu scenu sa sve četiri glumice ispred „Bergdorfa", okolo je bilo bukvalno nekoliko hiljada ljudi. Slično iskustvo smo imali i sa prvim filmom, a Keri, Miranda, Samanta i Šarlot u neku ruku dođu kao još jedna znamenitost Njujorka i Pete avenije. Ljudi me često pitaju da li me nervira to što nas posmatra na hiljade prolaznika, a ja ih onda pitam da li je bolje to ili da nema nikoga okolo i da nikoga nije briga. To je kao da pravite žurku, a niko vam ne dođe.

Koliko je lako ženama da se identifikuju s ovim likovima i njihovim životima?

- Postoji velika odgovornost u pisanju života Keri, Mirande, Šarlot i Samante jer se svaka od tih žena negde reflektuje u gledaocima. Svuda unaokolo imate Šarlote koje obraćaju pažnju na izbore koje je načinila Šarlot u seriji, kao na primer onaj kada je napustila posao da bi ostala kući i bila mama i udala se za čoveka koji se nije uklapao u njenu sliku princa na belom konju, ali koji će se ispostaviti kao ljubav njenog života. Onda, naravno, tu je Miranda, advokat, vođena osećajem moći, koja je u vezi alfa ženka i imate žene koje gledaju kakve će izbore ona napraviti. Samanta je, na primer, otelotvorenje liberalne žene. Ona kaže: „Ja neću da radim stvari kako vi hoćete, već kako ja hoću. Ja sam pametni hedonista" i zato svi žele da vide šta će ona sledeće da uradi. Keri je srce i duša cele priče i kada pitate ljude koji im je lik najbliži, najčešće kažu da je to upravo ona.

Šta se dešava sa Keri i Zverkom u nastavku?

- Kraj prvog dela je bio veoma romantičan, te smo sada hteli da vidimo šta stvarno znači ono „živeli su srećno do kraja života".

Kakav je zaplet filma?

- Evo kratkog sinopsisa: Keri je sada Keri Bredšo-Preston i teško joj je da bude tradicionalna supruga i gospođa kad je čitav život bila gospođica. Šarlot sada ima dvoje dece i puno posla oko njih, ali pošto je njen san bio da bude majka i da ima porodicu, sada joj je teško da se ikome požali, a muči je i osećaj da nije dobra majka. Samanta je oduvek sve u životu držala pod kontrolom, a sada to čini sa svojim telom. Upoznata je sa tretmanima za očuvanje mladosti i sve će to biti super dok ne doputuju na Bliski istok, gde će joj oduzeti sve hormone i pilule. Tada će shvatiti da je navučena na mladost. Miranda će se naći u situaciji da bira između ponosa i posla.

Srpska dizajnerka

Priliku da izbliza oseti kako izgleda snimanje velikog holivudskog hita imala je i Ivana Sert, srpska manekenka i dizajnerka, čije će modele u filmu nositi Kim Katral u ulozi Samante Džons.

- Poznate face, sve glumice" ma, bilo je fenomenalno. A posebno me je oduševilo to što će baš Kim Katral, Samanta, nositi moju kreaciju u filmu, s obzirom na to da nju obožavam - rekla je Ivana za „Blic".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.